• Rura wielowarstwowa PE-RT/Al/PE-RT 25x2,5 zwój 50m, 2529334007

Symbol: 15365003604
694.00
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 11
Paczkomaty InPost 11
DPD 13
DPD Pickup 13
Dostępność 5 szt.
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 508334200

Zostaw telefon

Produktem sprzedaży jest Rura PERTAL2 ultraLINE - 25x2.5 zwój 50 m, 2529334007

Rury Multi Universal Systemu KAN‑therm  zbudowane są z wewnętrznej i zewnętrznej warstwy polietylenu PE‑RT o podwyższonej odporności termicznej. Pomiędzy warstwami polietylenu znajduje się, trwale z nimi związana, warstwa aluminium. Taka konstrukcja zapewnia naturalną odporność na dyfuzję tlenu do instalacji, elastyczność oraz brak „pamięci kształtu” (rury po gięciu zachowują nadany kształt), ośmiokrotną redukcję wydłużenia termicznego w porównaniu do rur polietylenowych.

Rury z wkładkami aluminiowymi składają się z następujących warstw:

  • warstwy wewnętrznej (rura bazowa) z polietylenu o podwyższonej wytrzymałości termicznej PE-RT lub polietylenu sieciowanego PE-X,
  • warstwy środkowej w postaci taśmy aluminiowej ultradźwiękowo zgrzewanej doczołowo oraz warstwy (powłoki) zewnętrznej z polietylenu o podwyższonej wytrzymałości termicznej PE-RT lub polietylenu sieciowanego PE-X.

Wszystkie rury PE-Xc i PE-RT wykonane są w konstrukcji pięciowarstwowej, trwale połączonej podczas procesu produkcyjnego. Posiadają barierę antydyfuzyjną EVOH, która zabezpiecza przed dyfuzją tlenu z otoczenia do medium instalacyjnego. Dzięki umieszczeniu wewnątrz konstrukcji rury, osłona EVOH jest skutecznie chroniona przed mechanicznymi uszkodzeniami podczas montażu na budowie.

image

DANE TECHNICZNE

Grubość ściany: 2.5 mm

Klasa ciśnienia urządzenia: Nie dotyczy

Kolor rury: Biały

Materiał: Polietylen (PE)

Średnica zewnętrzna rury: 25 mm

Z izolacją termiczną: nie

Stan:
Nowy
Kod producenta:
brak
Marka:
Kan-therm (2)
Typ:
rura PEX (3)
Długość:
50 (2)
Średnica:
25
Grubość ścianki:
2.5
Zastosowanie:
wodociągowe
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie